Dorada la cuptor pe pat de legume

de Gherca Daniela in Peste, 23 Feb 2018 | 6527 vizualizari

 

Este o reteta simpla si rapida care contine in acelasi timp si carnea si garnitura! 

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti dorada
  • 1 lamaie mare
  • 1 dovlevel verde (zuchinni)
  • 1 ceapa rosie mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1 mana buna de rosii cherry
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • piper mozaic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor pe pat de legume:

Curatam pestii de solzi, apoi ii curatam de intestine, dupa care ii spalam bine cu apa rece. Condimentam bine pestii si la interior, dar si la exterior cu sare si piper, apoi asezam feliile de lamaie si cateii de usturoi in burta petilor. 

Dovlecelul il spalam, apoi il taiem felii, ceapa o curatam de coaja si o taiem rondele.

Legumele taiate le asezam intr-o tava mare (de preferat termorezistenta), peste ele, asezam rosiile cherry si stropim totul cu ulei de masline si condimentam din nou cu sare si piper. Asezam pestii in tava, peste legume si dam totul la cuptorul incins la 200 grade C, pentru cca. 20 minute sau pana cand pestii s-au rumenit frumos deasupra.

Ii scoatem pe un platou si se pot servi! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caras la cuptor in sos de vin